0 Items € 0,00 Cart

You have no items in your shopping cart.

FAQ

kunt u onze stijlen te bladeren met behulp van de afdeling tabbladen of het zoekvak, en uw zoekopdracht te verfijnen met behulp van de filters om al onze online voorraad, die dagelijks wordt bijgewerkt bekijken! Als u nog niet kunt vinden wat u zoekt, kan het niet op voorraad - contact opnemen met onze klantenservice, die kan proberen om uw perfecte schoenen vinden.

1. Welke betalingsmethoden accepteren jullie?

wat is makkelijker voor u! Wij accepteren VISA & Master Card

2. is mijn bestelling doorgemaakt ok?

We sturen een bevestiging e-mail naar u zodra uw bestelling is geplaatst - dit zou moeten komen binnen een paar minuten. als het niet, controleer je 'junk' folder in het geval het verbergt weg daar. als je nog niet hebt, neem dan contact op met onze klantenservice en wij kunnen het opnieuw aan u voor.

3. Kan ik annuleren / wijziging van mijn bestelling?

zolang uw bestelling nog niet is verzonden zullen we blij zijn om te annuleren/wijzigen het voor u waar mogelijk - gewoon contact opnemen met onze klantenservice. maak je geen zorgen als de bestelling al is verzonden (soms zijn we gewoon te popelen om uw bestelling aan u) - we hebben onze 30 dagen terugkeerbeleid als u nodig hebt om uw bestelling te retourneren.

4. Kan ik een ander item toevoegen aan mijn bestelling na het voltooien van de kassa?

we zijn niet in staat om items helaas toe te voegen aan uw bestelling als het eenmaal is geplaatst. kunt u een nieuwe bestelling te plaatsen voor uw punt.

5. is uw kassa veilig?

nemen we online veiligheid zeer serieus en onze site maakt gebruik van de nieuwste online SSL-encryptie software om uw gegevens veilig zijn. wanneer de browser bar verandert van 'http' naar 'https' en de gesloten hangslot verschijnt, betekent dit dat je op een beveiligde pagina. onze site is gecontroleerd en geaccrediteerd door vertrouwde winkels en Google Certified winkels, plus we deelnamen aan de MasterCard SecureCode bescherming kaart bedrijfstoeslagregeling.

6. die mijn bestelling leveren?

DHL en EMS internationale scheepvaart

7. hoeveel zal de verzendkosten?

gratis en snelle verzending.

8. leveren jullie naar landen buiten het Verenigd Koninkrijk?

ja, we doen! Wij bieden de internationale scheepvaart, en ongeacht waar het product te verzenden, de verzendkosten verandert nooit.

9. wat als de schoenen me niet fit?

als je je schoenen te ontvangen en ze zijn niet een ideale pasvorm, kunt u het item terug te keren, in een ongebruikte toestand, een uitwisseling of terugbetaling. kijk op onze rendementen pagina voor meer info en wat je nodig hebt om ze terug te keren.

10. heb je verwerkt mijn terugkeer, en heeft een terugbetaling / ruil uitgegeven?

na ontvangst van uw melding dat uw retour is ontvangen, staat u 48 uur voor de terugkeer naar worden verwerkt. eens een terugbetaling of omruiling is actioned, zal u een andere e-mail om u op de hoogte van deze te ontvangen. de e-mail zal bevestigen of een terugbetaling is afgegeven, of als er een uitwisseling is geregeld.

11. Hoe lang duurt het voor mijn terugbetaling / uitwisseling?

Wij streven ernaar om alle aangiften binnen 48 uur na ontvangst te verwerken, maar houdt er rekening mee dat het kan tot 7 werkdagen voor het toe om ons te krijgen. je moet dan toestaan ​​dat een extra 7 werkdagen voor de terugbetaling / uitwisseling - zullen wij contact met u op om u te laten weten dat we uw terugkeer verzoek verwerkt. Als u een terugbetaling vragen dan zullen wij automatisch terugbetalen uw oorspronkelijke betaalmethode. als we de uitwisseling item dat u vraagt ​​niet langer, zal een terugbetaling worden uitgegeven.

12. Kan ik mijn bestelling volgen?

zodra uw bestelling wordt verzonden zullen wij u een e-mail met een link naar de koerier website en tracking nummer zodat u up-to-date bijhouden bekijken op uw bestelling. als je de e-mail niet hebt ontvangen, controleer je 'junk' folder, in het geval het verbergt weg daar. als je niet de e-mail binnen een paar uur hebt ontvangen, gelieve ons te contacteren.